Saturday, July 16, 2011

IJAZAH sArjana Muda Sains Dgn Kepujian (SAINS & PENGURUSAN SAINS AKUATIK)

Salam n Selamat Sejahtera..

Ohoi3, tahniah 4 adik2 yg dapat Unimas n COURSE ni..
Mesti da yang nanges..
Confirmlah..


Meh, nak citer satu2 k..
Dalam unimas fakulti kita nama Fakulti Sains Dan Teknologi Sumber..
Atau (FSTS), Faculty Of Resource Science & Technology)..

Dalam Semester 1, :
1- statistics 4 biology 1
blajar math (x la math sgt pon), haha!! eden keno mengulang...kui3...

2- general genetics
ohoi2, ngntok dalam kelas ni..bwak la lalipop ke, coklat ke..

3- biodiversity
masuk hutan Unimas, cari species pokok, haiwan..
pas2 g tasik Unimas

4- general chemistry
ala, ulangan time matrikulasi jer..asasi pon same jer..

5- cell biology
ulangan jugak, cuma mendalam lagi ler..

6- biological oceanography
bez+syok+favaurite sbject..
lecture baik, Dr Lim Po Teen (this is my mentor[daddy]..)

then, ditambah lagi dgn sbject lain :
7- Titas
ala, cm sejarah jer..tamadun islam..tamadun2 len..

8- End User Computing
kena blajar pasal komputer..

9- EBX
tentang perniagaan. dapat berniaga, syok..

Xtau la untuk semester baru ni cmne..
Time kitowng dulu..
Semester 1..
Semua subject ni fakulti yang tolong uruskan..
So, kita cuma masuk kelas n kuliah ajer..
Yang lain2, akan ditunjukkan time orentasi ok!
C U THERE!!!!

20 comments:

  1. ini la yg saya dapat..
    memang menangis pon..
    melalak tak ingat dunie..
    hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. relax babeh, relax..
      mula2..biasa la tuh..
      nanti lama2 bawu tau syoknyer dduk jauh ni..
      semua akan syg kita..he3..

      Delete
  2. tumpang tanye,hostel unimas just boleh stay untuk 1st year je ke? then dok umah sewa ke? tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalunya macam tu la..hanya pelajar yg aktif sja dpt stay kolej..wc..=)

      Delete
    2. Mksdnye,pljr yang score je ke boleh stay dlm unimas ? Ke cmne ?

      Delete
    3. student tu kna aktif msuk persatuan ke, kmpul merit bebyk..tpi tu pun bukn guarantee nk dpt kolej smpai last sem..

      Delete
    4. student tu kna aktif msuk persatuan ke, kmpul merit bebyk..tpi tu pun bukn guarantee nk dpt kolej smpai last sem..

      Delete
  3. akk nak tnya course nie lepas kite dah grad biasa nyer kerja aper ek??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Byk bidang bley msuk..nk kje ngn perikanan bley, jbatan air bley, nk kje ngn mritim ke, prkapalan pon bleyh..

      Delete
  4. tp kite belajar pasal pokok kan? .____.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pokok??? Anon ni silp ni..kt sni crita psal sains akuatik..bukn tumbuhan..

      Delete
  5. akak..sy asasi sains unimas 13/14 hehe.. akak, bg akak best tak kos ni??

    ReplyDelete
  6. boleh bagi tahu silibus2 untuk semester2 yang seterusnya. ngah survey nak smbung degree ni ^^

    ReplyDelete
  7. salam.akak,pointer yg sSuai untk kos ni brape ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. slm dik, kwan2 akak yg bwah 2.5 pun boleh dpt kos ni..tpi time zman kami la..tapi slalunya kalau isi upu mntak ums 0r unimas mmg senang dpt..80% boleh dpt!

      Delete
  8. pointer kos ni brape untk lpasn asasi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emm, akak xsure pulk utk yg baru ni cmna..sbb kbnyakan yg dpt kos ni semua yg kna lelong..huhu..

      Delete
  9. salam. akak, saya ni lpsn asasi sains, tapi pointer agak rendah, 3.0. saya tau ni x de kena mengena sgt dgn post akak, tapi mana tau akak ada kwn2 ke yg boleh tolong. ada harapan ke utk saya dpt masuk unimas? utk ijazah sains komputer (kejuruteraan perisian)..

    ReplyDelete
  10. Salam..boleh..dipersilakan mintak..n i'allah for 80% boleh dpt!

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com