Friday, June 10, 2022

Cuti Sekolah yang Membosankan

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Cuti sekolah nak habis dah dalam beberapa hari lagi. Sedihnya, kalau ikut planning hujung minggu ni kami ke Pulau Redang. Baru excited nak kenalkan laut dekat Azfa. Tengok-tengok Mr. Roy busy betul cuti sekolah ni dengan sukan rugbinya. Alahai, melangut kami duduk dekat rumah je cuti ni. Huwaaa!

Apa je aktiviti dekat rumah ni, melayan si Azfa jelah. Lepas tu balik kampung sekejap sebab pak cik dari Rawang balik utara. Lama tak jumpa sejak PKP dulu. Tau-tau jumpa Cik Timm dah ada anak seketul dah!

Azfa dah 9 bulan!


Lagi banyak perangai pelik-pelik keluar. Separation Anxiety paling teruk! Pantang kita bangun tinggal dia, menangis teruk macam kena pukul. Ish, risau jiran sebelah report pulis nanti. Hahaha! Cabaran betul kalau nak buat kerja memasak atau mengemas, nak kena pastikan dia tidur dulu. Dia tidurlah macam-macam kerja boleh buat. 

Lepastu, merangkak belum pandai tapi dah boleh menjuluq ke depan dah. Hari tu asyik bergolek ke kiri kanan je. Risau jugak, tgk anak org lain dah pandai merangkak dah. Kena ingat ya semua bayi tak sama perkembangan dia. Mak-mak ni biasalah risau saje tambah kalau makcik bawang tegur. 


Pencapaian terbaru adalah minum menggunakan straw. Adoi tak sia-sia ibu beli training mug Richell. Senang sangat sebab cup dia kita boleh picit untuk keluarkan air. Lama juga bagi dia main mug tu sampailah dua hari lepas dia dah mula sedut. Lega, senang sikit hati ni tengok dia minum air masak banyak. 

Next check-up di KK bila Azfa masuk setahun. Cucuk 9 bulan kelakar sangat. Mood dia punya baik sampai semua orang di KK pun dia nak tegur. Kena cucuk pun boleh gelak-gelak mentang-mentanglah nurse tu cantik. Oi, kecik-kecik dah pandai mengorat ye. Alhamdulillah sepanjang asyik kena cucuk ni tak pernah lagi dia demam. 

Banyak sebenarnya nak cerita dalam blog ni. Tapi kekangan masa menyebabkn terbantut nak bercerita. Jumpa lagi!

2 comments:

  1. sedar tak sedar dah 9 bulan dah ye. Rasanya baru je cik timm update nak bersalin hari tu.. Naniey yang lama tak blogwalking kat sini.. tau tau dah besar dah Azfa ni ye..

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © fatimahnabila Designed by azhafizah.com