Monday, July 18, 2022

Berhujung Minggu di Padang Menonton Rugby

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Ni dah kali kedua kami ikut Mr Roy ke padang tengok game rugby. Hari tu waktu cuti sekolah ada kejohanan rugby di Stadium Keladi, Kulim. Tapi kami bertiga sekadar penonton je. Kali ni kami dua je penonton. Mr Roy jadi referee, menunggulah kami dari pagi sampai ke petang dekat padang.



Hari Khamis tu Mr Roy ada game rugby juga di Pendang. Sabtu pulak dekat Bukit Mertajam. Tudia, puaih hati, sakan dia bersukan. Demi untuk kurus balik, hahaha! Awal pagi kami dah terpacak dekat Dewan Seri Mengkuang di Sekolah Menengah Kebangsaan Mengkuang. Dekat jer..



Bawa Azfa pusing-pusing padang sambil menikmati Vitamin D. Seronok dia dah lama tak keluar berjalan. Bekal dia semua dah standby takut lapar. Sejak dah pandai hisap straw ni, senang sikit kalau dahaga. Bawa je tumbler ke mana-mana. 


Seronok dia dok cabut rumput, sampai botak padang dibuatnya. Pernah dengar kena bagi juga baby ni main benda-benda kotor macam tanah atau pasir. Rumah kami ni semuanya bersimen, memang tak jumpalah tanah kecuali kalau balik rumah maktok. Sambil makan & minum, perut kenyang, tak adalah buat perangai nak menyusu sangat. 

Cuaca makin terik, kami duduk bawah dewan pulak. Kejap-kejap masuk dalam kereta sekejap sambil suap biskut & menyusu. Tidur juga dia dalam 2 ke 3 kali selepas menyusu. Duduk bawah pokok sambil piknik memang sejuk je setiap kali angin menyapa.


Petang sikit baru kami ke surau. Bagi Azfa mandi sekali dan tukar apa yang patut. Segar sikit, selepas game Mr Roy nak beli kasut sukan baru katanya. Yang dah ada ni sampai dah berlubang kasutnya. Bergolek di surau siap Azfa ni menyibuk tegur abang-abang tingkatan 1 dekat surau tu waktu solat Asar. Tak malu betul, seronok sebab ramai orang layan. Ke padang pun abang-abang tu yang bawak dia ke padang. Dalam pukul 6pm semua game selesai dan ada penyampaian hadiah.

Kami terus ke Design Village, Batu Kawan. Situ je tempat yang ada kasut sukan saiz besar! Kasut sport sebelum ni pun memang beli dekat sana juga. Dah lama tak ke sana, makin banyak kedai yang dibuka. Ronda punya ronda akhirnya jumpa juga kasut yang dicari. Saiz pun ada di OC, situ kalau orang yang betul-betul minat barang sukan memang masuk tak keluar dah. 


Dinner dulu di Burger King sebelum balik. Dapatlah rasa HERSHEY Sundae Pie yang pernah viral dulu sampai asyik habis stok katanya. Memang sedap & manis! Si kecik tu asyik nganga je lepas suap tu. Amboi awak, suka yer manis-manis gitu. Rasa sikit je yer.

Balik semua terbongkang, dah mandi baru selesa nak tidur. Azfa memang tak mandi dah, terus lena dari kereta sampai ke rumah. Letih betul dia. Harini kami bertiga tidur petang sampai ke Maghrib! Letih punya pasal!


Sampai bila Cik Timm nak join ke padang tengok rugby? Selagi si kecik ni pandai behave memang akan mengekor je ke padang. Tapi one day dah makin melasak dan mungkin ada adik-adik lain, memang duduk rumah jelah. Buat masa sekarang nak enjoy dulu anak sorang, hihihi. 

4 comments:

  1. eh..eh..lama tak datang blog ni, tau-tau dah boleh makan. hehe. dah besar bagaikan juara. pas ni boleh follow main ragbi lak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apaknya mmg nak ank seketoi ni ikut jejak langkah, tpi tu la kita tgk cmne nnti noh, haha!

      Delete
  2. Syok tengok orang main rugby..
    Suka hershes pie tu.. kalau sejuk lagi best..

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © fatimahnabila Designed by azhafizah.com