Thursday, June 13, 2019

Breakfast di Roti Bakar Muhibbah, Penang

Assalamualaikum & Salam Sejahtera
Hai semua!
Walaupun dah stay Penang dari bulan Januari lepas, tapi tak pernah sekali pun turun breakfast dekat area-area sini walaupun hostel dah tengah Georgetown dah. First, sebab malas dan tak ada geng. Second, Georgetown ni sesak dengan manusia tau.
Semalam housemate call pagi-pagi tanya dah bangun atau belum. Nasib Cik Timm terjaga, kawan baru balik dari shif malam ajak untuk breakfast roti bakar. Dengan tak mandi, gosok gigi dan cuci muka je terus turun bawah. Disebabkan naik motosikal, senang sikit nak cilok sana, cilok sini. Nak parking pun senang. Cik Timm duduk belakang tolong tengok jalan.
Actually nak ke Hutton Lane Roti Bakar, tapi end up dekat kedai yang ni sebab nampak yang ni dulu. Tapi, sedap jugak roti goyang-goyang dia, just nice! Ni kalau hari-hari pekena telur soft boil egg ni mau mok-mok ni. 
So, kami order 2 roti bakar, 1 nasi lemak, 1 roti pisang, 1 teh tarik & 1 teh 'o' panas, total semua RM13.00. 
Waktu nak balik kami pusing belakang baru nampak kedai yang nak dituju. Alah, nanti try situ pulak. Lama lagi nak stay Pulau Pinang ni. 
Untuk sesiapa yang nak try Roti Bakar Muhibbah, Cik Timm sertakan alamat untuk korang semua try.

Kedai ni tepi jalan je sebelah dengan Police Headquarter Penang ataupun cari Glass Museum Penang. Selamat Mencuba!

2 comments:

  1. menarik..klu nak cari mmg susah nak jumpa.. xpandai cr..kena pakai waze hehe

    ReplyDelete
  2. sedapnya pekana telur goyang niiii

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © fatimahnabila Designed by azhafizah.com