Tuesday, February 21, 2012

Aku Kechewa!!



Waaa!!!! Aku tak tau sama ada aku rasa sedih, gembira, tak puas hati sekarang ni. Semua gara-gara aku permohonan aku untuk praktikal di Underwaterworld tak diterima. Aku tau, ni mesti sebab Allah dah makbulkan doa Kak Yu. Tak bagi betul, dulu waktu aku nak mintak, setuju saja memanjang. Dalam aku dok tunggu keputusan, kak aku bising kata jauh pulak. Heran aku. Ni yang buat aku serba salah. Tak pernah-pernah jadi macam ni, tak pulak terfikir yang aku study kat sini pun dah cukup jauh!

Bukannya apa, aku kena hantar sekali lagi permohonan. Nasib baik aku korek-korek balik dokument lappy aku, ada lagi resume aku simpan. Cantiklah, aku cuma print balik saja. Alang-alang nak mintak sekali lagi, aku kena mintak dekat kawasan pulau pinang sahajalah. Kak aku dok hingaq suwoh mintak dekat sana, ada owang boleh tengok-tengokkan. Yo la, bakal tunangnya kat situ.

Alang-alang dok online, tangan ligat mencari tempat praktikal dekat kawasan pulau pinang ni. Korek punya korek, jumpa Akuarium Institut Penyelidikan Perikanan dekat Batu Maung dengan Jabatan Taman Laut dekat Kedah. Pikiaq punya pikiaq, aku rasa elok lagi aku mintak dekat akuarium ni. Sambil-sambil tangan dok syok tengok website dia, HAHHH!! Terang benderang dia tulih :

Bukak mata luaih-luaih (0__o)

Emm, i'allah esok aku cuba telefon pejabat dia. Ada rezeki Allah untuk aku, adalah. Ada hikmah di sebalik apa yang berlaku. Ada sebab kenapa aku tak dapat berpraktikal kat Langkawi tu. Betoi dak? Agaknya ada benda yang tak elok kalau aku pi kot. Takpa, tu bukan kerja kita. Yang penting kita kena berdoa supaya dijauhkan dari malapetaka. Ameennn...

Tadi ada kelas Scientific Communication, Dr. Lim Poo Ten. Daddy aku tuh (maksudnya mentor derr..). Aduhai, rasa terketaq lutut pulak sebab Dr. kata ni heavy klass. Aku dah start mental nie..
Sekarang ni sudah kena pikiaq nak buat apa untuk FYP, dalam bahasa panjangnya..


Okeylah, cukup sampai sini saja celoteh. Sekadar nak meluahkan rasa yang terbuku sejak dari tadi. Jumpa lagi. Paling penting !!

No comments:

Post a Comment

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com