Saturday, June 30, 2012

Desasiswa Saujana, USM

Jumaat menjelang tiba, keluar lunch pun awai sebab Is kan nak p solat Jumaat lagi. Konon-konon nak makan di tempat yang biasa. Kedai tu tutup pulak. Terpaksalah makan di McDonald. FUH..FUH..FUH..

Pilih-pilih, jangan tak pilih..
Menu lunch :

Chicken Foldover!
Saja nak cuba sebab belum try lagi. Lepas ni nak makan McFlurry perasa baru pulaklah. Emm, tunggu ya!

Lelaki bersiap untuk solat Jumaat, aku pulak merajinkan diri untuk ke hostel. JOM-JOM-JOM! Jauh betul di atas bukit, bangunan MO4, tingkat 7, bilik nombor 2. FUH-FUH-FUH. Pertama kali dalam hidup aku tengok lif yang berbunga-bunga merah jambu yang comel! Tapi, sesat pulak nak cari bilik. 1 tingkat tu semuanya D? Erkk? Maksudnya? Sampai 2 orang aku tanya. Akhirnya sampai jugak di bilik.

Dalam bilik ni ada 2 orang boleh duduk.
Almari yang sangat besar!
Meja study yang sangat luas!
Katil yang selesa!
Bilik, siap ada kanta yang macam hotel, boleh tengok orang dekat luar!
Pemandangan tingkap yang nampak parking lot, cantek!
Bilik dah cantik, tapi penat sebab atas bukit saja. Nasib baik kenderaan sendiri. Terima kasih banyak-banyak motor skuter Charisma abang aku punya. Malas pulak  nak ambik motor kriss sendiri yang ber'gear'. 

Sebelum balik rumah, tea time :

7UP float + mini mee kari
Nak? Pi la makan dekat Old Town White Coffee cawangan Kulim. Dekat saja dengan UniKL tuh. Malas nak balik rumah, sedih, 3 ekoq kucing dah bagi dekat orang! Baru semalam saja aku main-main dengan depa..


Bye-bye my babies.. T__T

2 comments:

  1. salam. awak senior at usm ? saya baru nk masuk bulan 9 ni. can you tell me more about hostel and the campus? im clueless about it

    ReplyDelete
  2. @nurfarzana: slm, tpi sye bukn studnt usm.juz brprktikal kat sana jer..

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com