Sunday, August 12, 2018

Kelemumur Hilang Hanya Guna 2 Produk ni je!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Hai semua!
Rasanya hampir semua wanita mengalami masalah kelemumur betul tak? Tanda kelemumur bila suka gatal-gatal di kepala, kalau kita selak rambut tu nampak ada flakes putih macam keping-keping. Serius Cik Timm ada masalah ni tau. Wanita bertudung ni kadang-kadang tak keringkan rambut sebelum pakai tudung, lepas tu pulak kita pakai dua layer, serkup kepala dengan tudung. Memang terkurung rambut dalam tu.

Macam-macam dah buat untuk hilangkan kelemumur. Treatment pun pernah buat, tapi sekejap je sebelum jadi balik. Dah la kelemumur, rambut gugur lagi, stress owh sampai dah potong rambut pendek sebab bebal. 

Produk jangan cakaplah, macam-macam pernah try dekat Watsons tu. Dove, Pantene, senang cerita semua yang untuk kelemumur tapi tak jalan. Malu kot sebagai perempuan ada masalah macam ni.

Try punya try macam-macam produk, akhirnya dah jumpa kombinasi produk yang sesuai dengan masalah kelemumur ni! Serius kelemumur tu boleh control & hilang. 

Apa yang Cik Timm guna;



 Shampo : L'OREAL PARIS ELSEVE Fall Resist 3x Anti-Dandruff



Serum : L'OREAL PARIS ELSEVE Extraordinary Oil Dry Hair



Rutin harian untuk rambut;

Cik Timm hanya shampo rambut dua kali sekali je. Kecuali kalau hari tu ada aktivitu luar macam bersukan or hiking. Balik tu mesti shampo sebab berpeluh kan. Kepala Cik Timm ni jenis suka keluar sebum banyak tau, itu yang penyebab kelemumur tu. 

Lepas rambut nak kering sikit selepas bershampo Cik Timm akan urut serum tu dekat kulit kepala. Dulu serum tu tersalah guna, sapu dekat hujung-hujung rambut je. Lepas tu ada baca satu tweet ni, serum tu kena guna dekat kulit kepala baru betul! Cik Timm tak letak kat kulit kepala takut dia buat kulit kepala lagi berminyak, tapi serum dia jenis menyerap tak berminyak pun. Lepas guna dengan cara yang betul, kelemumur hilang dan rambut wangi je kalau bukak tudung!

Shampo untuk kelemumur ni macam kuat sikit dan suka keringkan rambut. Jadi Cik Timm guna shampo lain untuk lembutkan rambut, TSUBAKI Extra Moist warna merah dari Shishedo. Shampo ni memang dah lama guna. Cuma tak efektif untuk kelemumur. Guna selang seli antara dua shampo ni. Dah la wangiiii!

Tips untuk rambut kelemumur;

Teruskan mencuba produk sampai jumpa yang sesuai. Kalau ada income lebih sikit boleh ke salun buat treatment untuk kelemumur. Tapi agak mahal sikit sebenarnya. lagi satu pergi salun yang sediakan mesin untuk check kulit kepala. Dekat situ kita tau kulit kepala kita ni macam mana. 

Kalau ada yang nak cuba, bolehlah try cara Cik Timm ni. Mana tau berhasil kan? Sebab lain orang lain penerimaannya dengan sesuatu produk tu. Jangan takut untuk mencuba asalkan jangan sampai memudaratkan diri sendiri atau kesihatan.

p.s. this is not a sponsored post tau ❤

4 comments:

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © fatimahnabila Designed by azhafizah.com