Wednesday, March 21, 2018

Pengalaman Setahun Tiga Bulan dengan Braces

Assalamualaikum & Salam Sejahtera



24.02.2018 - Dah bertukar kepada power chain balik. Cuba tengok perbezaan getah dekat gambar kat atas. Atas tu getah yang biasa, bawah warna hijau terang tu power chain. 

Azab pun lain, seminggu ngilu. Punyalah sengal-sengal, nasi memang tak sentuh sebab senang melekat celah-celah getah. Sekarang ni sentiasa bawak berus gigi comel tu ke mana-mana. Senang nak cuci kalau lepas makan. Malu kot kalau bersembang dengan orang, tiba-tiba ada benda asing melekat celah gigi.

Lepas tu minggu lepas gusi sebelah kiri macam bengkak sikit. Pantang berus gigi mesti berdarah. Minggu ni tengok bengkak dah surut dah. Baru ingat nak pi klinik sebab kadang-kadang sakit. 

Semoga tahun ni menjadi tahun terakhir untuk pakai braces ni. Rasa boring dah, huhu. Tadi menerusi pembacaan pun, maksimum untuk seorang dewasa mendapatkan rawatan ni dalam 24 bulan (2 tahun) sehingga 3 tahun. Tapi semua bergantung dengan individu sebab semua orang mempunyai gigi yang unik dan berlainan. 

Pejam celik pejam celik sekarang dah masuk bulan Mac, sebulan lebih sahaja lagi sebelum kita mula berpuasa. Jomlah kita pakat-pakat ganti puasa. Hihihi. 

Banyak sebenarnya benda masih pending. Aduhai, kenapa dengan Cik Timm ni! Allahu kembalikan diri ini yang sentiasa plan untuk setiap bulan punya aktiviti.

Bulan Mac tak ada appointment, terus skip bulan April. Stay Tune na!

4 comments:

  1. fuh, seksa mendengarnya.. hehehe

    ReplyDelete
  2. powerchain tu memang siksa bila pakai.tp nak cantik punya pasal. Hahaha

    ReplyDelete
  3. Wah dah lama yer pakai braces tu, lepas ni senyum makin menawan la yer...

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com