Tuesday, February 06, 2018

Foodhunting di Madani Food Station

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Hai semua!
Dah lama pulak rasanya tak makan dekat luar. Eh, yeke? Bukan baru next-next week lepas kau ke festival makanan thailand ke? Eh, eh, aah lar. Kali ni keluar makan dengan rakan-rakan sekerja kilang tu. Pakat-pakat dah masuk gaji, malam tu pulak OT tak ada. Jadi semua pakat free.

madani food station


Cik Timm pun 1st time makan dekat sini. Madani Food Station mengamalkan konsep open space. Lepas tu ada pelbagai gerai makanan dan minuman yang boleh dipilih pelanggan. Western ada, grill ada, putu mayung ada, shellout ada, cendol pun ada. Senang kata memang 5-10minit juga berfikir nak makan apa, susah betul nak buat pilihan.

Akhirnya, Timm try coconut shake dengan nasi ayam grill. Kawan-kawan Timm ada order cendol+durian+pulut, nasi goreng dengan cheesy chicken chop.


madani food station, coconut shake, cendol durian


Timm memang recommend cendol dia, tapi silalah order satu je. Sebab satu mangkuk dia dah berharga RM10 dan portion dia sangatlah banyak dan mangkuk besaq kot. Memang susah nak habis kalau makan seorang. Tapi, harga memang kena dengan portion dia. Pulut dia banyak berwarna warni, aiskrim vanila 1 scoop, seketul durian dia pun bukan main besaq. Coconut shake pula tak silap RM2, rasa biasa-biasa je. Tak boleh lawan D'Coconut Shake Kulim otw ke Tesco tu. Kak Yu Timm dah lama dah teringin cendol, memang semangat dah mengajak dengan suami dia.


madani food station


Menu kedua yang Timm recommend, Nasi Ayam Grill. Untuk hidangan ni kena order di gerai Sarnie's Grill Corner. Kambing bakar pun ada untuk penggemar kambing. Sedap, ayam dia lembut je. Sesuailah untuk si gigi besi macam Timm. Kuah yang disediakan blackpepper sauce dengan air asam. Coleslaw pun ada dengan sup. Nasi dia sikit bagi Timm. Harganya RM10. Disebabkan lapar lagi, Timm order cheese wedges di gerai lain. 


madani food station


Menu ketiga yang best, cheesy chicken chop dari Rayyan Western Corner. Ayam dia punya besaq, kena dengan kuah dia yang cheesy tu memang marvelous. Harga RM12.90. Kawan Timm makan memang tak habis, kami pakat-pakat tolong habiskan sorang sikit. Ada fries dengan red bean sekali satu set. Cheesy Wedges pun Timm beli dari gerai ni jugak, RM5.50. Kurang best sebab kentang macam kurang masak.


Kami ke sini selepas balik kerja, hari biasa pulak tu. Jadi tak terlalu ramai customer. Kebanyakan customer sini order cendol durian tu dengan chicken chop. 


Lokasi Madani Food Station adalah berdekatan simpang empat Lunas je. Kalau orang-orang Kulim nak try ke sini juga tapi tak jumpa, Cik Timm sertakan maps dibawah. Boleh waze je kan senang. Lagi satu tempat parking pun agak besar dan luas disediakan.




Selamat Mencuba!


Madani Food Station
Masa dibuka: 5pm - 12pm
Alamat: Simpang Ampat Traffic Light Lunas,
09600 Lunas,
Kedah.

pss: next foodhunting~

6 comments:

  1. suka konsep tempat makan gini.. satu tempat tapi ada banyak2 gerai gerai sekali boleh pilih nak makan ape..

    ReplyDelete
  2. i went there once. i think. the food was nice.

    ReplyDelete
  3. eh apsal kak zi tak tahu tempat ni...hahhaha....sepelaung je daripada rumah. Okay nanti kami terjah pulak.

    ReplyDelete
  4. Menu-menu dia sangat menggoda...

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © fatimahnabila Designed by azhafizah.com