Tuesday, December 05, 2017

Pinjamkan Hatiku: Shaheizy Sam Mampu menjadi Kurus Keding!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera
Hai semua!
Cik Timm sempat menonton filem Pinjamkan Hatiku karya Osman Ali. Filem ini dilakonkan oleh Shaheizy Sam dan Ayda Jebat.
pinjamkan hatiku, shaheizy sam, ayda jebat
Sumber: cinema.com
Genre: Drama/ Romantik
Durasi: 2 jam
Pengarah: Osman Ali
Pelakon: Shaheizy Sam, Ayda Jebat, Farid Kamil, Lia Natalia, Normah Damanhuri.

Sinopsis:
Cinta tiga segi antara Laila, Naufal dan Hasnan. Laila yang dilema untuk memilih antara rakan lamanya, Naufal (Mat Kerenggan) atau Hasnan seorang doktor yang merawatnya ketika sakit. 

Cerita dia memang ringan, dan penceritaannya memang kita sangkakan cliche cerita percintaan drama melayu. Tetapi rupanya ada babak twist yang sangat sedih. Cik Timm teriak a.k.a menangis tau tengok filem ni. Lagi satu, OST pulak memang kena dengan jalan cerita. Berambu-rambu air mata ni keluar tau.

Tapi memang jelas dengan perubahan bentuk badan Shaheizy Sam di awal penceritaan dan di akhir cerita. Kiranya memang nampa real, bukan dibuat-buat. Lepas tu, babak-babak dalam filem ni semuanya cantik-cantik! Air terjun dia cantik, tasik cantik, rumah kampung cantik, scene luar negara lagi cantik! Rasa macam bukan dalam Malaysia cerita penggambaran filemnya. Walaupun cerita ni sedih, ada je terselit babak-babak kelakar dari pelakon tambahan yang ada. Tak ada la asyik serius memanjang tengok filem ni. 


Memandangkan di awal cerita lagi dah tunjuk Aurawhite ni sponsor diorang, memang sepanjang cerita hampa akan jumpa produk dia je. Dari minuman shake-shake dia sampailah ke losyen dia. Kahkahkah!
Cik Timm kasi ⭐⭐ dari 5 bintang. 

2 comments:

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com