Tuesday, August 15, 2017

Cara Mudah Menghilangkan Kesan Calar Motosikal

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


TIDAKKKKKKKKKKK!
Nak menjerit kuat-kuat sebab motosikal bercalar disebabkan kecuaian diri sendiri. Badan letih sebab bekerja, balik pula tengah malam, hujan pulak, memang pakej.

Cik Timm boleh terbalik masa bawa motor. Nauzubillah, tak teruk pun. Hihihi..

Tak bestnya cermin sisi kena tukar sebab pecah. Aduhai, tak cukup lagi dengan masalah cermin, bahagian depan terguris di jalan. Aduhai..

Google punya google, ada juga guna cecair khas untuk hilangkan calar. Tapi, budget macam kurang bulan ni. Mana tidaknya dua orang HAMBA ALLAH tak bayar lagi HUTANG. Masalah tau kalau diri sendiri ni baik sangat, opss, out of topic.

Berbalik pada masalah yang asal, Cik Timm tengok dalam YouTube depa guna Ubat Gigi jer?
Macam tak percaya jer?


Try jangan tak try....


Memang menjadi! Yea! Lega, padan muka nak sangat motor yang warna cecomel gugurl. Satu hal pulak nak kena belai 😋

14 comments:

  1. memang kena guna colgate ke?
    kalau ubat gigi darlie ke boleh tak?
    haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, boleh aihh..asal ubat gigi jer..

      Delete
  2. ubat gigi bkn sekadar putihkan gigi tp jg boleh putihkan motor cik timm ;-)

    ReplyDelete
  3. Colgate pernah cuci emas je mmg brkilat2 hihi byk kegunaan gak ubat gigi ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ow, yeke? Tak tau pulak.tq 4 the tips!

      Delete
  4. Ubat gigi memg bagus..akak guna sental sinki dan mangkuk tandas

    ReplyDelete
  5. Bagus juga tips ni.. syukurlah dpt hilangkan kesan tu kat moto. Thanks sharing dan salam ukhwah :)

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com