Wednesday, January 25, 2017

Kos Pemasangan Braces yang Perlu Anda Tahu

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Kos pemasangan braces ni berlainan setiap klinik tau. Cik Timm punya klinik ada sediakan 3 pakej, boleh tengok entry ni Cik Timm & Braces
Cik Timm ambil pakej no 2 iaitu 'Self-Ligating'.
Self-ligating: RM5000


Deposit: RM1000 (16.11.2016)
1st Appointment: RM200 (16.12.2016)
Cabut gigi kanan atas & bawah: RM120 (21.12.2016)
*ramai cakap murah kos cabut gigi di klinik ni
2nd Appointment: RM200 (11.01.2017)
Cabut gigi kiri atas & bawah: RM120 (24.01.2017)
3rd Appointment: RM200 (16.02.2017)
4rd Appointment: RM200+RM100 (13.03.2017)
Seratus tu untuk bayar 2 bracket yang tercabut, satu bracket = RM50
5th Appointment: RM200 (13.04.2017)
6th Appointment: RM200 (11.05.2017)
7th Appointment: RM200 (11.06.2017)
*dah mula tukar power chain, appointment bulan Oktober pula sebab Doc cuti bersalin.
8th Appointment: RM200 (07.10.2017)

9th Appointment: RM200 (04.10.2017)
Cik Timm akan update setiap kali Cik Timm gi check-up yer 👆
Setahu Cik Timm, kos cabut gigi tak termasuk dalam pakej. Kiranya untuk buat braces anda kena standby sediakan duit extra. Untuk kes sorang kawan Cik Timm, disebabkan ada masalah gigi yang kritikal, berhabis braces dalam 10k 😰

12 comments:

  1. Kiranya pakej yang Cik Timm pilih ni RM5K ++ lah kan,..

    ReplyDelete
  2. Semua tempat kos dia sama ke?

    ReplyDelete
  3. 5k? huuu pengsan hahahhhaa mahalnyaaa

    ReplyDelete
  4. mahal juga kos pemasangan braces ya....

    ReplyDelete
  5. dulu x nk braces sebab xde duit.. skrg duit tu ada, tapi rasa macam dah tua2 ni mals plak nk pasang.. hehehe.. perempuan lain la, boleh guna alasan ikut trend.. tapi laki x bleh..

    ReplyDelete
  6. Kos akak almost 7000. Awak punya ni kira murahlah..

    ReplyDelete
  7. Payment dy awk settle pasang braces terus bayar 5k ke ? Atau bayar ansuran tiap2 bulan ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. byar deposit, lepas tu ansuran tiap2 bulan..

      Delete
  8. You bayar bulanan tu berapa kali ada tanya x?? Kos cabut gigi laen kn tak termasuk dlm total 5k kn

    ReplyDelete
  9. Sy pernah pakai braces jgk. Dentist bgtau kos 3.5k & sy mmg byr 3.5k tu utk semua skali xray + cabut gigi + braces + retainer. Even klu ada apa2 tercabut pun xde extra caj. 1st payment 1k lepas tu baki byr bulan2 selama 2 tahun. Sgt berbaloi. Masa sy buat tu thn 2009 Klinik tu paling murah & wpun skrg hrga makin naik sy percaya klinik tu masih murah berbanding yg lain. Skrg gigi dh cantik & of coz tetap setia dgn retainer.

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com