Friday, August 14, 2015

Selamat Tinggal Kesayangan

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Sekarang dah jumpa punca kemalasan untuk mengupdate blog. Rupanya sebab dah boring dengan template lama. Template baru ni nampak tak serabut sangat. Simple sikit ala-ala fatin suhana gitu.

Hari terakhir untuk aku tinggal di rumah. Mulai minggu depan, aku akan bekerja di tempat baru. InSyaAllah training selama 6 bulan untuk memastikan aku layak atau tak dapat jawatan 'tersebut'. Akhirnya setelah lama menunggu tawaran kerja yang belum kunjung tiba.

Nanti mesti rindu baby tecik ni. Huhu, ini satu-satunya anak Wawa yang hidup. Yang lain semua dah mati ikut mama dia.
 Kesian sangat, sekarang ni membesar dengan susu kambing semata-mata. Kenapa kucing kena bagi susu kambing? Sebab susu lembu biasa ada laktosa, kucing tak dapat nak hadam. Kalau kucing dah besar ok kot. Tapi untuk baby tecik ni payahlah sebab takut sakit perut nanti. Badan still tak kuat.
Tapi sikenit ni nasi dengan ikan rebus dia dah balun. Susu ni cuma supplement tambahan sebab baby lagi kan. 
Belilah susu kambing dalam paket ni dekat Pet Shop di Taman Selasih. Murah sikit paket ni dari dalam botol. Hari tu kakak dah beli dalam botol, so susu ni cuma refill balik ja.

Si kenit ni pantang nampak orang, asyik nak minta susu je :)

p/s: Dah besaq nanti jaga maktok tau..

18 comments:

  1. Eii comel..owhh baru taw baby cat kna bgi susu kambing plak

    ReplyDelete
  2. Erk...kerja ke blaja..confius jap...hehehehe

    ReplyDelete
  3. Dah nak start keje baru yer Timm, good luck ^-^

    ReplyDelete
  4. teringat dl2 ms zmn bebudak bg ank kambing minum susu guna botol camni....hehehe

    ReplyDelete
  5. ololo..manjanye kucing dia..siap hisap susu lagi..xpa, dah keje nanti, lupa la tu..huhu

    ReplyDelete
  6. ooo kena bagi minum susu kambing ya..

    ReplyDelete
  7. Training 6 bulan baru di lantik TETAP ke mcm mana?...Tahniah Timm..u can do it

    ReplyDelete
  8. comelnya ... kucing saya klu kematian ibu pun x nak susu botol camtu ... mkn nasi cmpur ikan mmg laju ... tahniah ya . semoga success .

    ReplyDelete
  9. Alhamdullilahh. Dapat kerja. Boleh geng dgn scha! hehe

    ReplyDelete
  10. dok tempat org elok2 taw..:) semangat!!

    ReplyDelete
  11. haip Timm.. namo malas2.. jom sikit2 update blog kita..
    akak pun ada mood malas gak ni..

    ReplyDelete
  12. Assalam timm,
    aloloooooo
    baeknya uols :)

    ReplyDelete
  13. alolo comel tecik tu minum susu... #bloggerutara

    ReplyDelete
  14. alhamdulilah tim dah dapat keje... selamat berkerja

    ReplyDelete

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com