Saturday, August 06, 2011

WALLET aku!!!!

Salam n Salam Sejahtera..

HUHU..dugaan gila..
semalam wallet aku tercicir+hilang (confirm la owg amik)
Adusss..
Dah la dalam 2 ada dokumen2 penting..
IC, kad matrik, kad bank..

Semua ni berpunca dari ^&$%%^ yg kacau aku time aku keja..
Dah la dok kacau..
Dok minx fb aku..
Selagi x bagi dok mengibok merenyihhh..
Pe g..
Aku blah la g tempat laen..
Dlm keserabutan 2 la, aku tercicir wallet aku..
Nak dekat bukak posa dah..
Aku tringat wallet aku xde..
Berlari2 aku g tgk..ermm..selamat tinggal je la..

So, aku nak bagi tips Apa Nak Buat Bila Wallet Hilang ???
1- Lapor di pihak yg menjaga tempat yg kita hilang..cm kes aku, aku tercicir kat Kulim Landmark Central..berlari2 aku lepas berbuka dgn air je ke kaunter announcement..pas2 da security mai, 2 pon sbb bos aku swoh mai..bengong la..


2- Jangan lupa tenangkan diri, mengucap, tarik nafas perlahan2..seriously otak aku dh x boleh berfikir dgn betul..balik dr tempat kejadian pon kakak aku yg mai amik..kang klu aku bwak sendri moto aku, confirm g cium bontot lori..huhu..


3- Lapor di Balai Polis..1st time masuk balai..takot giler tgk da owg kena gari..seram sesgt..dh la nak masuk pon kena lapor kat balai pengawal..naseb g ngn akak aku..sbb dia amik kesen memandu kita, then, dia bg pas..agak2nye klu aku mai sensowng..nak bg aper ek?? Lupa lak aku nak tnya pak polisi 2,, hehe..1st time aku wat repot polis..huhu..


4- Call suma nom bank utk block kad atm kita..jenuh gak aku call 3 bank..mcm2, besa la klu dia minx "tekan 1 utk bla, bla,bla..".semak kepala hotak cm nak hempok je telefon 2..tapi, dapat gak tembusi talian bank..gtaw la pasal kad atm kita hilang,, nnti dia nx no ic, dia sowh kita gtaw butir2 pribadi kot2 kita tipu..tiap2 bank laen cara prosedurnyer..


5- Jumpa la bomoh siam utk bomohkan owg yg amik 2 mati..eh3, xde la..melawak jer..kui3..

Ni je tips2 yg boley aku bagi..4 sure this week, aku kena selesaikan IC bawu, Lesen Memndu, Road Tax moto aku..huhu..

No comments:

Post a Comment

I am not responsible for, and expressly disclaims all liability for, damages of any kind arising out of use, reference to, or reliance on any information contained within the site. While the information contained within the site is periodically updated, no guarantee is given that the information provided in this site is correct, complete, and up-to-date.

Tengs for dropping your idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © ஐfatimah❀nabilaஐ Designed by azhafizah.com